Naam:
Telefoon:
Eventuele opmerkingen:

KNX domotica

Wat houdt KNX domotica in?

Een domotica installatie koppelt, via een leidingenstelsel, alle apparaten en installaties in een pand aan een centraal systeem met sensoren. Deze corresponderen weer met een app op uw smartphone of tablet. Doordat techniek en diensten slim met elkaar zijn verbonden ontstaat domotica.

 

Met een simpele druk op de toets van uw smartphone of tablet regelt u op afstand de zonnewering, centrale verwarming, verlichting, alarm-, of videofooninstallatie. De mogelijkheden met het KNX-systeem zijn inmiddels ontelbaar want ook huishoudelijke apparatuur of audioapparatuur kunt u hierop aansluiten. Dus als u op vakantie bent en opeens bedenkt dat de centrale verwarming nog op normale stand staat kunt u deze met één druk op de knop uitschakelen.

 

Energiebesparing met domotica.

Een prachtige bijkomstigheid is dat u met het KNX-systeem uw (bedrijfs)kosten en energierekening reduceert, want dit systeem kan het verbruik van elektriciteit, gas en water meten. Zodra u veel verbruikt, krijgt u hier melding van. Een toepassing die u energie bespaart is bijvoorbeeld ook dat de ramen automatisch sluiten op het moment dat de verwarming aanslaat.

 

Het automatiseren van aangesloten apparaten wil niet zeggen dat er veel energie verbruikt wordt. Sterker nog, het tegendeel is waar. Zodra u via het navigatiesysteem op uw smartphone een apparaat aanstuurt, zal het pas elektriciteit gaan gebruiken. Met domotica van KNX bespaart u dus ook op uw energierekening. Bovendien registreert het KNX-systeem uw energie-, gas en waterverbruik en zal het u een seintje geven op het moment dat u teveel verbruikt.

 

Met het KNX-systeem installeert Van den Heuvel Elektro een topproduct waar u heel veel plezier en gemak van zult beleven. Wij informeren u graag hoe u nog meer woongenot uit uw woning kunt halen, of hoe zinvol domotica kan zijn voor uw (kantoor)pand.


ontwerp: Graphic Design